2 Temmuz 2019 Salı

masal terapisi eğitimi ankara

Masal ve Hikaye anlatıcılığı, binlerce yıllık bir tecrübenin yoğurduğu en eski eğitsel modelleme sistemlerinden biridir.

Masal aracılığı ile çocuk ve yetişkinlerin; kendilerini, duygularını ve ihtiyaçlarını anlatım etmelerine yoğunlaşan metoda "Masal Terapisi" denir.

Masal terapisi, bireylerin bilişsel ve sosyal becerilerini, duygu ve düşüncelerini ortaya koymalarını amaçlar.

Masal Terapisi  eğitimi; kişiler ve küçükler için teropotik bir yöntemdir. Ve bu yöntem, bilişsel ve deneysel yöntemlerle zenginleştirilmiştir.

Masallara herkes aşinadır. Herkes, aslında çocukluğundan bu güne kadar kurulu bir hikâyenin içinde yaşamaktadır. Çocuklar, fazla küçük yaşlardan itibaren masallar aracılığı ile yaşadıklarını anlamlandırmaya, iyi ve kötü gibi değer yargılarının farkına varmaya başlarlar. Tüm çocuklar kendi kurdukları hikayeler aracılığıyla oluşturdukları karakterlere bir ya da daha fazla özellik eklerler. Özellikle küçük çocukların, olmayan bir şeyi olmuş bunun gibi anlatmasına Şahit olmak olasıdır. Bu davranışın altında yalan söyleme güdüsünden aşırı daha baskın bir şekilde, öyküleştirme güdüsü vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder